Съдържание

Статии

Димитър Данчев: МВР да вземе мерки за контрол на търговията на битака в "Малашевци" и да спре терора върху живеещите там

Крайно време е Министерство на вътрешните работи да вземе сериозни мерки за контрол на дейността, която се извършва на битака в "Малашевци" и да спре терора върху живеещите там! Това заяви народният представител от групата на "БСП за България" Димитър Данчев. Той направи коментара в реплика на министъра на вътрешните работи. По време на днешния параментарен контрол Валентин Радев отговори на питане на Данчев и на Христо Проданов, също народен представител от "БСП за България", по повод сигнали от граждани от "Малашевци" за нерегламентиран пазар за нови и употребявани стоки, в това число и лекарствени продукти с изтекъл срок на годност.

Точно преди две седмици лидерът на Градския съвет на БСП - София Калоян Паргов и двамата народни представители Димитър Данчев и Христо Проданов бяха поканени от граждани от "Малашевци" на среща. В местното читалище "Пенчо Славейков-1919" хората поискаха битпазарът да бъде закрит.

"Хората се оплакват, че всяка събота и неделя улиците около битпазара в "Малашевци" се превръщат в зона за свободна търговия на всякакви вещи, каза Димитър Данчев. - По улиците "Рояк", "Жак Дюкло", "Липов цвят" и "Лавандула" разстилат директно на земята вестници, мушами, найлони и подреждат всякакви стоки. Според гражданите, там се пласират и незаконно придобити вещи. Освен всичко друго, "търговците" и клиентите им създават огромен хаос в движението по посочените улици и преките около тях. Хората, които живеят в този район се оплакват от безразборно паркирани пред входовете на дворовете им автомобили".

Димитър Данчев е категоричен, че контролът, за който информира министърът на вътрешните работи, е крайно недостатъчен и трябва да бъде сериозно повишен. "МВР трябва да осигури редовни проверки на битака, както и да контролира движението по улиците около него, каза той. - И съвместно със Столична община да предприеме инициатива да бъде открита нова спирка на автобус №86 на входа да битпазара в дните, в които той се провежда. Министърът пое ангажимент да обсъди предложението с кмета на София. А ние ще следим развитието по тази тема".

Странична лента