Съдържание

Статии

Альоша Даков: СО трябва да се ангажира с изграждането на канализацията в Панчарево и Кокаляне

Столична община трябва да се ангажира с конкретни действия и ясни срокове за изграждане на канализация в селата Панчарево и Кокаляне. Това поиска общинският съветник от БСП Альоша Даков по време на сесията на Столичния общински съвет.

През месец май общинските съветници от БСП подкрепиха протестиращите хора от двете села и поставиха пред кмета Фандъкова исканията им за спешен ремонт на пътната инфраструктира и бързо изграждане на канализация. Хората се оплакват и от ниско налягане и висока мътност на питейната вода. Даков попита кмета Фандъркова какви дейности и на каква стойност са предвидени през 2018 г. за поддръжка и ремонт на ул. „Самоковско шосе“ на територията на район „Панчерево“. Вторият въпрос бе свързан с това какви действия са предприети от Столична община за изграждане на канализация в селата Панчерево и Кокаляне.

От отговорите на Фандъкова става ясно, че от началото на годината се похарчени повече от 98 000 лева за кърпежи по ул. „Самоковско шосе“ в частта, която е в район „Панчарево“. Альоша Даков заяви, че явно е необходимо да се отделят допълнителни средства и да се упражнява по-добър контрол върху качеството на ремонтите, защото към момента резултатите са повече от трагични.

А от отговора на втория въпрос стана ясно, че Столична община има само добри намерия, без никаква яснота за конкретни сроковете и източници на финансиране за изграждане на ВиК инфраструктура в Кокаляне и Панчарево. Ето защо общинският съветник от БСП поиска в кратки срокове Столична община да изработи подробен график за всички процедури и действия, в който да бъдат посочени конкретни и обозрими срокове за решеване на проблемите с водоснабдяването и канализацията в Панчарево и Кокаляне. „Това е ангажимент, който сме поели пред хората и ще изискваме той да бъде изпълнен“, категоричен е Альоша Даков

Странична лента