Съдържание

Статии

Миков и младите в БСП: Не на агресията!

Председателят на БСП Михаил Миков и младите в партията подеха инициатива „Не на агресията”. Тя е в отговор на вандалската проява от неделя, когато мъж счупи с камък прозорец от входа на централата на партията.  Именно на мястото на това стъкло сега е поставено бяло платно. На него председателят на партията изписа „Не на агресията”, а млади социлиалисти, начело с председателя на МО в БСП Вероника Делибалтова, продължиха, като изписаха думата „солидарност” на над 50 езика, сред които: български, руски, англисйки, испански, хинди, китайски, гръцки, немски, италиански и др.

В инициативата се включиха и други представители на БСП, сред които Станислав Владимиров – секретар на ИБ на НС на БСП, Явор Гечев – член на НС на БСП и други.  Председатели на коалиционните партньори от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ - Георги Анастасов, Спас Панчев, Павел Иванов, Цветелин Кънчев също подкрепиха идеята на младите да се отговори на агресията с мирни действия и положителни послания.

Младежите споделиха, че идеята им е била провокирана от французите и тяхната „Стена на любовта”, на която думата „любов” е написана на над 300 езика. Те приканват минаващите покрай централата на партията на ул. „Позитано” №20 да се присъединят като напишат „солидарност” на паното на входа и да се подпишат в знак на протест срещу вандалските действия и агресията в една демократична държава.  

Странична лента