Съдържание

Статии

Калоян Паргов: Случаят с ЦГМ е едно смокиново листо, зад което се крие политическото ръководство на СО

Общинските съветници в БСП са несъгласни с единичната цена на билетчето в градсия транспорт. “Ние ще се борим и продължаваме да се борим”, каза Калоян Паргов в “Още от деня”. Група граждани, които считат, че цената на билета от лев и 60 е нецелесъобразно, се пуснали искане до областният управител Веселин Пенев. Ако до една седмица не бъде отменено решението на общинския съвет, на следващата сесия групата на БСП ще внесе доклад за отмяна решението на Столичния общински съвет.

Днес бяха подадени оставки в Центъра за градска мобилност. В момента той няма ръководство и се очаква в четвъртък да се насрочи конкурс и да се избере временно такова до насрочване на конкурс. “Оставката на господин Христов е закъсняла”, смята Прагов. Според него тази оставка на фона на този лев и 60 билет показва колко са били прави в аргументите си, че има резерви в транспорта и не е нужно да се повишава толкова драстично с 60%. Той е на мнение, че политиката на ГЕРБ по един или друг начин бърка в джоба на средностатистическия гражданин.

Прагов каза, че Любомир Христов за последните 5-6 години е разписал обществени поръчки за стотици милиони, само той, защото това е било в неговия ресор. В случая става въпрос за обществена поръчка за 60 спирки от по 3 кв.м., като една спирка излиза около 4 000 лева. По оценка на специалисти, които изработиват подобни съоръжения, цената трябва да е 1 200 – 1 500 лева. “Случаят с Центъра за градска мобилност е един буфер, един параван, едно смокиново листо, зад което се крие политическото ръководство на Столична община”, смята Прагов.

Странична лента