Съдържание

Статии

Калоян Паргов: Моделът "Борисов" е изчерпан

 

Конгресът даде оценка на управлението на Михаил Миков. Това каза в предаването "Всяка сутрин" лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов. Вотът от вчера показва победа на мнозинството, макар и с 49 гласа, което иска нов тип политика на БСП. По-трудното сега предстои, каза Паргов.  Корнелия Нинова играеше на чужд терен - Конгресът беше организиран от Михаил Миков, който разбра, че у нас стените не помагат, а това вече е знак за промяна, коментира образно социалистът. От тук насетне предстои работа със структурите по места. 

Краят на "четворната коалиция" се вижда, коментира още социалистът. Това правителство води държавата към гибел и то генерира само скандали.

В новия парламентарен сезон БСП си поставя за цел работа по антимонополното законодателство. Това, което ще предложим, ще е ясен сигнал за промяна на статуквото в България. Моделът "Борисов" е изчерпан, каза Паргов. Според него хората очакват силна държава, а не просто такава, която стои и гледа безучастно. 

Темата ДПС бе трудна за БСП, но си научихме урока, каза Паргов. Ще има цялостно преразглеждане на коалиционната ни политика, каза той. У нас е трудно сам да направиш правителство, но ние ще се борим да сме първа политическа сила, добави той. 

БСП е отворена за коалиционен диалог, стана ясно от думите на Паргов, но новата коалиция ще трябва да има тясно коалиционно ядро, в което ще влязат партньори, които стриктно спазват договорките. А онези, които не са склонни да спазват твърдо споразумението, с тях ще се правят локални обединения. 

Странична лента