Съдържание

Статии

Надя Младенова: Време е да се фокусира вниманието на обществото към това, за какво всъщност се използват парите от еврофондовете

Надя Младенова, член на ИБ на ГС на БСП-София гостува в предаването "Резонанс" по телевизия Евроком. 

Сред темите, които бяха обсъдени беше изказването на Президента Плевнелиев в ЕП: "Изказването му беше безпрецедентно! Плевнелиев не само говори на английски, а не собствения си език, а и по-голямата част от изказването му беше насочено против Русия. За съжаление не чухме нищо за нашата държава, което поставя въпроса за причината за неговото посещение."

По отношение на предстоящите избори за Президент, Младенова сподели, че в БСП в момента се провежда вътрешнопартийно допитване за начина, по-който партията ще се яви на изборите през есента. "Що се отнася до конкретното име, то ще бъде определено, както винаги, след като бъдат излъчени номинации от цялата партия - от най-малката, първична организация, до Националния съвет на БСП. Всички публични длъжности се издигат по същия начин, за всички избори. Заради това, каквото и да коментирам в момента, би било спекулация."

Най-коментираната тема през деня беше скандала със средствата по оперативна програма "Развитие на селските райони". Надя Младенова каза, че е изключително важно, че председателя на партията Корнелия Нинова повдигна този въпрос. "От години знаем, че тези средства се използват като политическа бухалка в ръцете на управляващите. Не се изразходват правилно - за стимулиране на българското земеделие, а отиват за закупуването на яхти, джипове и частни вили на хора, близки до кабинета. Тази практика незабавно трябва да бъде прекратена и в крайна сметка трябва да се отбележи, че БСП повдигна тази тема." - беше категорична Младенова. "Никакъв проблем с корупцията няма да може да се реши с прословутия Закон срещу корупцията. Просто управляващите в момента трябва да спазват съществуващите закони, а ние като общество да следим за това."

 

Още от коментарите, можете да видите във видеото:

 

Странична лента