Съдържание

Статии

Позиция на БСП - София по повод арогантните нападения в столицата

Недопустимо е ежедневно да стават арогантни нападения посред бял ден в централната част на европейска столица. Там, където се очаква, че степента на сигурност е най-висока. Там, където се очаква, че има видеонаблюдение, полицейско присъствие и контрол.

Недопустимо е всеки ден да има посегателства срещу граждани. Независимо дали са нотариуси, журналисти или кранисти. Остава тежкото чувство за безвластие и несигурност. А в случая с журналиста от БНТ Иво Никодимов има и горчивото усещане за посегателство срещу свободата на словото.

Но явно е допустимо. Явно държавата се люлее като неуправляем кораб в морето от скандали.

Ръководството на МВР иска аргументи. Господа, това са аргументите!

Ваше задължение е да гарантирате сигурността и живота на българските граждани. Ваш дълг е да осигурите всички необходими условия на работа и необходимия наличен състав, който да изпълнява основната си задача – опазването на реда и сигурността в държавата.

Не по-малка е и отговорността на Столична община. Защото функциите по сигурността в града от години са силно неглижирани.

БСП - София не само призовава, а изисква компетентните органи да предприемат всички необходими дейстия в най-кратки срокове да бъдат разкрити, заловени и наказани извършителите на тези нагли престъпления срещу личността и срещу свободата на словото, които стават последните дни в столицата.

Защото противното означава, че в България са спрели да функционират основните системи на държавата.

Странична лента